Portfolio

Verzekeringswiskunde

Tijdens mijn studie aan de Haagse Hogeschool heb ik al meerdere keren kennisgemaakt met het actuariële werkveld. Hierbij het ik het vak actuarieel rekenen 4 volgens het actuarieel genootschap gevolgd. Daarbij leer je de basiskennis en het rekenen met één leven van het vakgebied. Op dit moment leer ik actuarieel rekenen 6 van het actuarieel genootschap. Hierbij leren wij hetzelfde als bij actuarieel rekenen 4, maar dan op twee levens.

VBA

In mijn vrije tijd doe ik veel aan programmeren en één van die programmeertalen is de taal VBA. Ik heb in mijn vrije tijd een tool ontwikkeld die mijn schoolcijfers opvraagt om de paar seconden en mij een waarschuwing geeft bij een nieuw cijfer.

Daarnaast heb ik ook een project op school gevolgd. De afbeelding hierboven is daar een stukje van. Wij hebben een tool gemaakt voor het automatiseren van facturen en deze daarna per e-mail te kunnen verzenden vanuit Excel.

Data science

Ik heb ervaring op het gebied van data science, ik kan verschillende hypothese toetsen uitvoeren. Met hypothese toetsen heb ik de meeste ervaring in RStudio. Ik heb ook in SPSS gewerkt, maar het voordeel van RStudio is dat je zelf functies kan schrijven.

Vanuit mijn studie heb ik kennis gemaakt met dit vakgebied en ik vind het één van de leukste vakgebieden van de wiskunde.

Python

Python is het begin van mijn interesse in programmeren. Python is laagdrempelig om mee te beginnen, makkelijk en wordt tegenwoordig veel toegepast in de data science. Netals bij VBA, heb ik ook voor Python een applicatie gemaakt die mijn cijfers van internet haalt.

Ik heb ervaring met objectgeoriënteerd programmeren in Python, daarnaast heb ik ook al een beetje objectgeoriënteerd programmeerervaring in Java voor Android.